"Київ активно готується до початку пляжного сезону"

13 травня 2016

В останній декаді травня в Києві традиційно розпочнеться пляжний сезон, який триватиме до 15 вересня. Цього року комунальне підприємство «Плесо» планує відкрити 9 міських пляжів і 18 зон відпочинку біля води, які наразі активно облаштовують.

Так, під час весняних суботників було зібрано та вивезено близько 300 куб. м сміття, відремонтовано лави для відпочинку, встановлено контейнери й урни для сміття, тапчани, кабінки для перевдягання, питні фонтанчики тощо.

Капітальний ремонт заплановано на пляжах «Венеція», «Вербний», «Дитячий», «Пуща-Водиця», «Райдуга», «Передмістна Слобідка», «Молодіжний», «Центральний», а також у зонах відпочинку «Тельбін», «Наталка», «Святошино».

Для проведення протималярійних робіт КП «Плесо» прийняло на роботу сезонних профільних робітників-боніфікаторів на території пляжів «Вербний», «Пуща-Водиця», а також зон відпочинку «Райдуга», «Верхня», «Біла», «Лісова». Крім того, протягом оздоровчого сезону проводитимуть й протикліщові заходи.

На пляжах триває дезінфекція та промивання водопровідної мережі, питних фонтанчиків. Зокрема, розроблено робочу програму виробничого контролю безпечності та якості питної води, води поверхневих водойм та піску (ґрунту) в місцях відпочинку киян біля води. Згідно з нею працівники міської СЕС проведуть відповідні лабораторні дослідження.

Також на пляжах та зонах відпочинку передбачено встановлення 18 рятувальних постів, укомплектованих спеціальним оснащенням.

КМДА 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua