"Київ чекає від Гааги ратифікації Угоди про асоціацію"

18 червня 2016

Президент України закликав сенаторів парламенту Нідерландів сприяти завершенню ратифікації Угоди про асоціацію. Цей меседж української влади було озвучено під час зустрічі Петра Порошенка з Головою Сенату парламенту Королівства Нідерланди Анкі Брукерс-Кноль, яка перебувала у Києві з офіційним візитом, повідомляє прес-служба глави держави. Президент закликав голландських парламентаріїв до пошуку ефективних рішень для завершення процесу ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію України з ЄС. Він висловив упевненість, що результати квітневого референдуму в Нідерландах не стануть перешкодою на цьому шляху.

Петро Порошенко також висловив надію на якнайшвидше завершення процесу ухвалення Євросоюзом рішення щодо візової лібералізації з Україною. «Наша держава виконала всі необхідні критерії», — зазначив Петро Порошенко, наголосивши, що «це підтверджує і сама європейська сторона».

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко зауважив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність ЄС у підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України та подовження санкцій ЄС щодо Росії. Він наголосив на необхідності посилити міжнародний тиск на агресора, щоб пришвидшити звільнення українських заручників на окупованих територіях та політичних в’язнів, які перебувають у Росії. Президент України та Голова Сенату парламенту Нідерландів приділили увагу питанню розслідування катастрофи літака рейсу МН-17, збитого російськими бойовиками у липні 2014 року в небі над Донецьком.

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua