"Київ і Тбілісі — завжди поряд"

16 липня 2011

ДИПЛОМАТІЯ. У Батумі головний український дипломат та грузинський Президент вирішували, як зробити нашу співпрацю тіснішою.

 Зустріч з Михайлом Саакашвілі пройшла у рамках офіційного візиту Костянтина Грищенка до Грузії, повідомляє прес-служба МЗС. Сторони висловили готовність до подальшого розвитку політичного діалогу, а також взаємну зацікавленість у наданні двостороннім відносинам більшого прагматизму. Це можна зробити, поглибивши співробітництво у торговельно-економічній сфері, зокрема через участь компаній двох країн у масштабних проектах, які реалізуються в Україні та Грузії. Костянтин Грищенко та Михайло Саакашвілі домовилися провести найближчим часом чергове засідання спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва на рівні віце-прем’єр-міністрів.

Український міністр та Президент Грузії обговорили також питання співпраці в рамках міжнародних організацій і обмінялися думками щодо нашої взаємодії на міжнародній арені у пошукові механізмів розв’язання існуючих довготривалих конфліктів. До речі, напередодні візиту головного дипломата до Батумі керівник департаменту інформаційної політики вітчизняного МЗС Олег Волошин нагадав: «Україна залишається прихильником територіальної цілісності Грузії і не визнає незалежності самопроголошених Абхазії та Південної Осетії».

Костянтин Грищенко та Михайло Саакашвілі обговорили внутрішньополітичну та економічну ситуації в обох державах, питання розвитку інфраструктури проектів в Україні у контексті проведення у 2012 році чемпіонату Європи з футболу та розвитку інфраструктури у місті Батумі.

Глава українського МЗС поінформував главу Грузії про хід економічних реформ у нашій держаі, наголосивши на незмінності євроінтеграційного курсу Києва як головного зовнішньополітичного пріоритету. У свою чергу Михайло Саакашвілі високо оцінив поступ України в євроінтеграційному напрямі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua