" Київ побореться за фінал ЛЧ-2018. Може й сам із собою"

Оксана ГОЛОВКО
9 липня 2015

Українська столиця і Національний спортивний комплекс «Олімпійський» мають усі шанси, щоб прийняти фінал Ліги чемпіонів сезону-2017/18. Про це в ефірі спеціалізованого телеканалу «Футбол 1» заявив президент Федерації футболу України Андрій Павелко. На таку ініціативу позитивно дивиться і керівництво УЄФА, запевнив він після зустрічі з главою Європейського футбольного союзу Мішелем Платіні.

«Ми дуже добре обговорили це питання з Мішелем Платіні. У цьому напрямку пропрацюємо, і Київ не матиме з цим проблем. Сподіваюся, наші вболівальники зрозуміють,  що підтримувати команду потрібно цивілізовано», — наголосив футбольний функціонер. Цікаво, що на запитання, чи відомо, хто буде конкурентом Києва у боротьбі за фінал ЛЧ-2018, очільник ФФУ відповів: «Сподіваюся,  нікого не буде». А це означає, що боротимемося самі із собою шляхом підвищення безпеки проведення матчів, виховання уболівальницької культури тощо.

Поки що в матеріалах обговорення зазначається: великий плюс для Києва — це проведення фіналу чемпіонату Європи 2012 року, а от мінусом є вибігання вболівальників на поле, які мали місце у півфіналі Ліги Європи після матчу Дніпро — Наполі та гри за кубок України між Динамо і  Шахтарем.

Аби унеможливити такі інциденти, Київ  запропонував УЄФА комплекс заходів безпеки та гарантії організаторів. Сподіватимемося, що футбольна Європа з розумінням поставиться до того, наскільки важливий для Києва захід такого рівня.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua