"Київ від негоди рятували і міліціонери"

Іван КУЛЕХА
15 грудня 2012

СТИХІЯ. Упродовж 11-12 грудня дійшло до того, що в кількох регіонах, у тому числі і в столиці, було оголошено «надзвичайну ситуацію природного характеру». Для боротьби з негодою залучили всі комунальні служби, а також мобілізовані підрозділи МНС, МВС, інші організації. І хоч на вулиці міста вийшли 342 одиниці спеціальної техніки, у тому числі 203 трактори для прибирання снігу, проте цих зусиль виявилося недостатньо. На допомогу комунальним та іншим службам вийшли й міліціонери. За рішенням міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка при Головному управлінні столичної міліції створили Оперативний штаб, фахівці якого мають своєчасно реагувати на будь-які надзвичайні ситуації та налагоджувати постійний обмін інформацією з комунальними й аварійними службами.

Надзвичайну ситуацію природного характеру розчищали лопатами. Фото Дмитра БАТИРЕНКА

«Одними з перших на київські вулиці з лопатами і кирками вийшли курсанти Національної академії внутрішніх справ. Зокрема для прибирання серця столиці — Майдану Незалежності — прибуло майже 150 курсантів вищого навчального закладу. Ще 350 наших вихованців визволяють вулиці від заметілі в Дарницькому районі міста, — повідомив проректор НАВС  полковник міліції Валерій Сокуренко.

Не залишилися байдужими і військовослужбовці внутрішніх військ київського гарнізону. Вони розбирали снігові завали на проспекті Лесі Українки, вулицях Басейній, Лютеранській, Мар’яненка та бульварі Ліхачова. І не лише в місті, а й на околицях. Так, на прохання голови Вишгородської райдержадміністрації до прибирання вулиць Вишгорода залучені військовослужбовці військової частини 3027. Майже 200 бійців очищували від снігу території медичних установ столиці — міські клінічні лікарні, пологові будинки, дитячі лікарні тощо.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua