"«Київхліб» знизив ціни на деякі сорти продукції"

17 листопада 2012

ВРЕГУЛЮВАННЯ. 14 листопада Антимонопольний комітет рекомендував ПАТ «Київхліб» знизити ціни на хліб Український столичний подовий і батон Нарізний київський, які з 12 листопада зросли. А вже 15-го підприємство відреагувало заявою про зниження.

Пенсіонери не переплачуватимуть за буханець. Фото УКРІНФОРМУ

«У результаті ретельного аналізу з боку Київської міської державної адміністрації, Київського міського територіального відділення Антимонопольного комітету України і ПАТ «Київхліб» економічного об∂рунтування ПАТ «Київхліб» підвищення цін на популярні сорти хлібобулочних виробів (ХБВ) — хліба Українського столичного подового та батона Нарізного київського — були знайдені можливості щодо часткового зниження цін на вказані сорти ХБВ із врахуванням рекомендацій АМКУ щодо приведення цін до рівня, який був би можливим за умов існування значної конкуренції на ринку. Таким чином, з 20:00 четверга, 15 листопада 2012 р., відпускна ціна підприємства за 1 шт. з ПДВ на хліб Український столичний подовий 0,95 кг становитиме 4,02 грн (до зниження — 4,68 грн/шт.) та батон Нарізний київський в/с, 0,5 кг — 3,30 грн (раніше — 3,84 грн/шт.)», — йдеться в повідомленні «Київхліба».

Крім цього, на підприємстві зазначили, що об’єднання первинних профспілкових організацій ПАТ «Київхліб» зобов’язало правління поступово підвищити зарплату трудовому колективу підприємства, починаючи з грудня 2012 року.

«Зазначимо, що ПАТ «Київхліб» підняв ціни на вказані види ХБВ, коли відпускна ціна на хліб Український столичний становила 3,54 грн з ПДВ за 0,95 кг і була на 16-му місці по Україні, а ціна на батон Нарізний київський в/с, 0,5 кг — 3,06 грн і посідала 14-е місце по Україні. За узгодженими 15 листопада цінами, хліб Український столичний посідає 8-е місце, а батон Нарізний київський — 11-е місце по Україні серед аналогічної продукції регіональних виробників», — повідомили в «Київхлібі».

 При цьому підприємці підкреслюють, що зазначені види продукції не відносяться до соціальних і таких, що підлягають регулюванню з боку органів місцевої влади.

«Ціни на соціальні сорти хліба, до яких відносяться батон Нива, хліб Український домашній, Богданівський, Пшеничний традиційний, Печерський, Арнаут, — ПАТ «Київхліб» не змінювало... Правління ПАТ «Київхліб» визнає певні огріхи під час обговорення цін із профільним управлінням КМДА з боку своїх підрозділів, водночас вдячне КМДА та Київському відділенню АМКУ за розуміння складних економічних реалій сьогодення та можливості перегляду цін у майбутньому», — додали на підприємстві. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua