"Київська влада планує закупити в Польщі 50 трамваїв"

18 червня 2015

Київ планує купити у польського виробника – компанії PESA – 50 сучасних трамваїв, які мають з’явитися на вулицях столиці України упродовж кількох років. Польська фірма також планує створити у Києві майстерню з їхнього ремонту або нову фабрику.

Відповідний меморандум про співпрацю у місті Бидгощ підписали в середу мер Києва Віталій Кличко і голова компанії PESA SA Томаш Забокліцький, повідомляє Укрінформ.

«Я ознайомився з продукцією PESA і побачив, настільки значним є потенціал фірми. Ми хотіли б використати його в нашому місті. Київ на сьогодні ще не є повністю європейською столицею, але знаємо, що він має розвиватися і мати відповідну транспортну інфраструктуру. Нам необхідні сучасні, екологічні і комфортні трамваї», – заявив Віталій Кличко.

Він зауважив, що зараз в Києві є 450 трамваїв, але більшості з них по 30-40 років.

Кличко висловив сподівання, що вже в цьому році Київ зможе побачити перший сучасний трамвай польської фірми з системою кліматизації, Wi-Fi, GPS-системою.

Зі свого боку, Забокліцький зазначив, що меморандум стосується багаторічної співпраці, яка не обмежуватиметься лише постачанням трамваїв, а йдеться про створення підприємства в Києві.

«Це – природній напрям в сучасній економіці, враховуючи, що Україна з кожним роком наближатиметься до Заходу і ЄС», – констатував керівник PESA SA.

Очікується, що контракт на постачання трамваїв, а також на створення ремонтного депо чи фабрики буде підписано до кінця року. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua