"Ключі й калачі"

Світлана ІСАЧЕНКО
18 вересня 2012

НОВІ АДРЕСИ

«Комфортному місту — комфортне житло» — під таким гаслом працюють чернівецькі будівельники
 

На Буковині — сезон вручення ключів: від нових шкіл, дитячих садків, житлових будинків. Сучасна дев’ятиповерхівка, закладена два роки тому, чудово вписалася у квартали чернівецької вулиці Миру. Символічного ключа її мешканцям урочисто передав секретар міської ради Віталій Михайлішин. Працівники фірми-забудовника за відмінно виконану роботу отримали від влади грамоти та грошові винагороди (не символічні — справжні!), а перші новосели за давньою народною традицією — святкові калачі. До речі, саме в цьому будинку одержало квартиру молоде подружжя, яке взяло участь в ініційованій Президентом програмі «Доступне житло». Лідери житлового ринку міста долучилися до реалізації президентських соціальних ініціатив, пропонуючи квартири економ-класу тим, хто вирішив скористатися пільговим іпотечним кредитуванням (фактично в 3%) за цією державною програмою. У новій багатоповерхівці — квартири покращеного планування, теплоощадні металопластикові склопакети, утеплені зовні стіни, поквартирне індивідуальне опалення. «Двоконтурні котли дають змогу не тільки опалювати приміщення, а й забезпечувати мешканців гарячою водою», — розповідає директор будівельної компанії Володимир Мороз.

— Ми стаємо свідками народження цілого житлового мікрорайону у нашому чудовому місті, яке розбудовується за європейськими стандартами, — зазначив на урочистостях Віталій Михайлішин. — Попри всі розмови про економічну кризу, наші будівельники працюють, створюючи чернівчанам якісні та максимально зручні умови проживання. Невдовзі у дворі цього будинку з’явиться дитячий майданчик, запрацює вся побутова інфраструктура.

Віталій Михайлішин (ліворуч) та щасливі власники квартир перерізають стрічку до нового красеня-будинку.
Фото Василя КИЯШКА

На початку жовтня, якраз до Дня міста, в експлуатацію здадуть ще кілька великих житлових комплексів. Цього року саме Чернівці очолили рейтинг найкомфортніших міст України. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua