"Ключі від нових домівок"

Світлана ІСАЧЕНКО
11 травня 2016

Покинутий гуртожиток у селі Кострижівка Заставнівського району перетворився на комфортабельне житло для родин, що через бойові дії на сході нашої країни змушені були покинути домівки.

Дев’ять багатодітних сімей отримали ключі від квартир, обладнаних у цьому гуртожитку усім необхідним. Капітальний ремонт, придбання меблів, побутової техніки здійснено за кошти, надані Євросоюзом та Чернівецькою обласною радою в рамках реалізації спільного проекту «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області».

— Усе починається з добра, — сказав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. — Спільно з європейськими партнерами ми руйнуємо стереотипи про роз’єднаність української нації, адже сьогодні схід і захід разом. А в єдності, як ми знаємо, сила, єдність — ключ до перемоги. Бажаю всім новоселам комфортного проживання у нових домівках.

— Євросоюз й надалі організаційно та фінансово підтримуватиме заходи, спрямовані на адаптацію вимушених переселенців. Зокрема, ухвалено рішення продовжити конкурс з підбору перспективних бізнес-планів. А для найменших переселенців організовуватимуть екскурсійні тури Буковиною та майстер-класи з народних ремесел, — зазначила Тетяна Шульга, секторальний менеджер представництва ЄС в Україні. — Європа допомагає відповісти на найгостріші виклики, які постали перед частиною жителів півдня та сходу нашої держави. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua