"Коли дах дірявий…"

Владислав КИРЕЙ
19 березня 2012

КРИМІНАЛ. Що дах час від часу потрібно ремонтувати — знають усі. А що ремонт буває приводом незаконного привласнення коштів — відомо далеко не кожному. Працівники СБУ викрили недавно факт привласнення службовими особами одного із столичних товариств з обмеженою відповідальністю державних коштів, виділених для проведення будівельних робіт на Канівській ГЕС. Мова йшла саме про ремонт даху кількох будівель гідроелектростанції.

Ремонтували його київські будівельники чи ні — поки що достеменно невідомо, адже після того минуло добрих чотири роки. Угоду на послуги уклали з одним із підприємств.

Зате точно встановлено ретельною перевіркою, що відповідальні посадові особи будівельної компанії виготовляли фіктивні акти прийому виконаних підрядних робіт, в яких було завищили їхню вартість більш як на 350 тис. гривень. Саме на основі цих документів державна установа й перерахувала кошти, якими заволоділи службові особи будівельної компанії. У подальшому незаконно одержані кошти плавно перетікли на розрахункові рахунки товариства, були переведені в готівку і використані на власні потреби.

Зрозуміло, спритники сподівалися, що ніякий комар тут носа не підточить. Однак слідчий відділ Управління СБУ в Черкаській області, як повідомила прес-група УСБУ в Черкаській області, порушив кримінальну справу за відповідними статтями Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають позбавлення волі на строк до 12 років. Слідство триває.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua