"Колискова вулканові"

Ганна РОМАШКО
27 травня 2011

КАТАКЛІЗМИ

Представник уряду Ісландії, професор Магнус Тумі Гудмундссон запевняє, що інтенсивність виверження вулкана Грімсвонт, який прокинувся в Ісландії минулої суботи, зменшується з кожним днем. І хоч протягом перших 48 годин в атмосферу потрапило більше попелу, ніж минулого року за весь період активної діяльності попередника - вулкана Ейяф'ятлаєкудль, фахівці стверджують, що виверження Грімсвонта за масштабами значно менше попереднього, а часточки попелу, які потрапляють в атмосферу, більші і тому швидше осідають на землю.

Вулканічна хмара добряче "погостювала" на заході Скандинавії, у Данії, тисячі пасажирів застрягли в шотландських аеропортах, не оминула стихія і лондонського Хітроу. Нині Британія вже поновила авіарейси, а от Німеччина, Польща і Чехія ще відчувають наслідки пробудження.

Щодо наших теренів, то, за словами прес-секретаря держ?підприємства міжнародний аеропорт "Бориспіль" Оксани Ожигової, повітряні ворота столиці працюють у звичному режимі. У попередні дні, зокрема в середу, були невеличкі затримки на 1-1,5 години рейсів на Берлін та Гамбург. Про це пасажирів інформували заздалегідь, тому на їхньому комфорті це не позначилося.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua