"Кому в Європі жити хороше. Україна десята за «індексом нещастя»"

3 жовтня 2011

СОЦІУМ. Великобританія може вважатися країною з найнижчою якістю життя в Європі, свідчать дані дослідження, проведеного сайтом uSwitch.com.

З’ясувалося, що якість життя у Великобританії гірша, ніж навіть у Польщі, незважаючи на те що економічний стан країни стабільніший, ніж деяких інших країн Європи.

Так, мешканці Польщі, Франції, Іспанії та Італії отримують менше доходів, але значно щасливіші.

Тим часом у Британії тільки 5% жителів вважають себе щасливими, а 10% і зовсім хочуть виїхати з країни.

При проведенні дослідження експерти враховували 16 критеріїв, які визначають якість життя в країні, в тому числі середній дохід, ПДВ, вартість товарів першої необхідності, ціну на паливо, продукти та електроенергію, а також умови проживання, кількість сонячних годин у році, і думки самих мешканців країни.

Головним чинником, що визначив місце Великобританії у списку, став рівень злочинності, насильства і вартості проживання.

«Тривалий робочий тиждень, мало вихідних днів, високий пенсійний вік – не надто приваблива для британців картина», - стверджують автори дослідження.

«У нас найдорожча їжа і ціни на дизельне паливо, вартість бензину -– вище середнього, а сонячних днів у році менше, ніж у інших», - додають вони.

За результатами рейтингу американського економіста Артур Окун, до десятки найбільш нещасних країн світу входить і Україна. За «індексом нещастя» вона посіла 10-е місце (з 38 країн), між Португалією (9-е) і Грецією (11-е), які наразі перебувають на межі дефолту.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua