"Конго: місія успішна"

22 квiтня 2016

Особовий склад 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго продовжує виконувати завдання з підтримання миру на Африканському континенті у форматі «24 години на добу 7 днів на тиждень».

Щоденно авіаційні відділи місії планують польотні завдання для українських екіпажів вертольотів Мі-8 та Мі-24. Насамперед це стосується авіаційного супроводу, демонстрації сили, повітряної розвідки, перевезення пасажирів і вантажу Місії ООН. Також для підтримання льотних навичок у загоні проводять планові навчально-тренувальні польоти. Вже виконано дві льотні зміни вночі у простих метеоумовах. Загалом з початку ротації, за два місяці, екіпажі українських вертольотів здійснили 716 польотів із загальним нальотом понад 780 годин. Перевезено 2445 пасажирів та приблизно 144 тонни вантажу. Одночасно з льотчиками загону на забезпечення польотів працює фактично весь особовий склад контингенту. Щотижнево на базі табору Бунія проводять регламентні роботи авіаційної техніки, з удосконалення інфраструктури базових таборів, обслуговують автомобілі, які підвозять екіпажі. Підтримують зв’язок з Україною.

«Наша ротація триватиме майже рік, і, попри інтенсивність завдань місії, ми маємо зробити свій внесок у розбудову табору. Це поліпшення побутових умов, підтримання порядку, створення додаткових можливостей для занять спортом і відпочинку», —  цитує слова заступника командира 18-го окремого вертолітного загону з тилу Анатолія Зимницького прес-служба Міноборони. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua