"Коні лікують від інтернетної залежності"

23 сiчня 2013

НОВІ ХВОРОБИ. У Південній Кореї, де доступ до швидкісного інтернету мають більшість мешканців країни, коней використовують для лікування підлітків, які потерпають через залежність від інтернету й комп’ютерів.

Минулого року уряд країни запровадив так званий «Закон про вимикання», що перешкоджає дітям віком до 16-ти років гранти в комп’ютерні ігри від опівночі до шостої години ранку. Але підлітки обходять цю перешкоду.

Чотири місяці тому батьки південнокорейської дівчинки не бачили виходу з проблеми – вона переглядала в інтернеті порнографію.

Але зараз завдяки терапії їзди верхи вона, здається, знову здатна контролювати своє життя.

«Я колись грала на комп’ютері по 7 годин на день, а коли мої батьки кудись їхали, то сиділа й ночами» – розповідає Кім.

У Південній Кореї залежність від інтернету стала серйозною проблемою.

За даними уряду 680 000 дітей від 10-ти до 19-ти років залежні. Йдеться про приблизно 10% представників цієї вікової групи.

Незалежний фахівець підтримує теорію центру, що верхова їзда допомагає дітям позбутися інтернетної залежності.

«Це розважає, але це також не проста фізична активність, бо тут причетна також жива істота – кінь. Верхова їзда це щось нове, що поєднує вправи а також емоційний зв’язок з конем і саме тому це допомагає у подоланні залежності від інтернету», – вважає психолог Юсук Юн.

Корейська асоціація верхової їзди має два центри терапії і приблизно 50 людей щодня беруть участь у лікувальних програмах, щоб давати раду депресії, синдрому гіперактивності й браку уваги а також залежності від інтернету.

Асоціація планує до 2020 року збудувати ще 30 подібних центрів у Південній Кореї, що має 50 мільйонів населення, бо попит на такий вид терапії зростає.

 Copyright © 2013 euronew 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua