"Конкурентний досвід зміцнить економіку"

30 сiчня 2013

ПОЗИЦІЯ. На зустрічі з керівниками антимонопольних відомств іноземних держав — учасниками міжнародного семінару «Стратегія розвитку конкурентного законодавства в Україні та огляд міжнародного досвіду» Віктор Янукович наголосив: «Цей представницький форум покликаний розвивати питання конкуренції. Тому антимонопольні організації будь-якої країни з ринковою економікою відіграють важливу роль».

Глава Української держави зазначив, що подібні зустрічі є доброю нагодою для того, щоб поділитися досвідом і побачити шляхи подолання економічної кризи.

А окремо він сказав, що до складу Комітету з економічних реформ обов’язково входять представники Антимонопольного комітету України. «Думка Антимонопольного комітету завжди має місце при здійсненні будь-яких економічних реформ», — передає слова Президента його прес-служба.

Як сказав глава держави, складна економічна ситуація у світі, яка впливає на економіки різних країн, вимагає модернізації різних сфер життєдіяльності та створення гнучких, ефективних механізмів впливу в тій чи іншій ситуації. «Ми вже три роки займаємося реформами в Україні, і завдяки цьому нам вдалося утримати економічну ситуацію, подолати той дефіцит бюджету, який був на початку 2010 року, — а він був на рівні 9%, — і кожного року забезпечувати зростання економіки», — акцентував Віктор Янукович.

Він також звернув увагу керівників антимонопольних відомств іноземних держав на те, що нині для України важливим завданням є підвищення конкурентоздатності своєї продукції.

Семінар відбувся напередодні. Як інформує прес-служба АМК, на ньому обговорювали питання, пов’язані з важливістю ролі конкурентної політики та міжнародного обміну досвідом у розвитку та зміцненні національної економіки. З цією метою до Києва приїхали, зокрема, заступник Генерального секретаря Конференції ООН з питань торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) Петко Драганов, голова Комітету з конкуренції Організації економічного співробітництва та розвитку Фредерік Женні, керівник підрозділу з питань конкурентного законодавства та споживчої політики ЮНКТАД Хасан Какайя, експерти ЮНКТАД Вільям Ковачіч і Кароліна Гелбріс, державний уповноважений Комісії справедливої торгівлі Японії Хіроюкі Одагірі, директор Комісії з питань конкуренції Швейцарії Рафаель Корацца, керівник відділу міжнародного співробітництва Генерального директорату з конкуренції Європейської комісії Мієк Ван Дер Ві, керівники підрозділів конкурентних відомств США та Німеччини Рассел Дамтофт і Маркус Вагеманн. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua