"Кооперація не знає меж "

Ірина НАГРЕБЕЦЬКА
26 травня 2011

ПАРТНЕРСТВО 

Європейський континент, як відомо, простягається до Уральських гір. Про це вчора згадували представники регіонів України та суб'єктів Уральського федерального округу Російської Федерації, які зібралися в Києві на свій другий форум.

Ішлося про ключовий напрям розвитку двосторонніх зв'язків між нашими країнами - децентралізацію торговельно-економічних відносин та активне впровадження механізму міжрегіональної співпраці.

За словами віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Віктора Тихонова, українські та російські регіони чудово розуміють потреби і проблеми один одного. Тож і центральна влада має орієнтуватися саме на них і всіляко сприяти їх ефективній взаємодії.

За словами урядовця, такі контакти на рівні регіонів формуватимуть стабільну і надійну систему прямої міжгосподарської кооперації, зміцнюючи економіки обох держав.

- До нинішнього зібрання підготовлено 16 міжнародно-договірних документів та понад два десятки бізнес-договорів, котрі на основі раніше підписаних рамкових угод забезпечать реалізацію намічених планів. Такий підхід дасть змогу чітко скоординувати стратегії розвитку і потреби регіонів наших країн, враховуючи специфіку та інтереси кожного, - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що в жовтні 2010 року в Києві підписано Угоду між урядами України та РФ про міжрегіональне та прикордонне співробітництво. Нині між регіонами обох країн вже укладено понад 300 договірних документів щодо співпраці. Однак більшість з них мають рамковий, декларативний характер, тому потребують розробки відповідних механізмів реалізації.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua