"Копи виходять на вулиці Борисполя"

Юрій МЕДУНИЦЯ
25 березня 2016

Місто Бориспіль на Київщині стало вже 19-м населеним пунктом, де розпочала роботу патрульна поліція. Учора 172 нових поліцейські склали присягу в присутності Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Хатії Деканоїдзе.

«Дуже багато учасників АТО стали новими українськими поліцейськими, але Бориспіль особливий: у лавах Бориспільської національної поліції справжній герой — український кіборг, який нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, Віталій Горкун», — наголосив Прем’єр. Загалом восьмеро нових бориспільських копів боронили територіальну цілісність країни в зоні АТО.

Хатія Деканоїдзе вважає Бориспіль стратегічним і дуже важливим для України містом: «Ви на «лінії фронту», ви захищаєте свій народ, своє місто, Україну. І будь ласка, служіть так, щоб вами насамперед був задоволений наш народ — народ України».

До виконання службових обов’язків стають новопризначені патрульні поліцейські, які впродовж двох місяців проходили навчання в Національній академії внутрішніх справ і були зараховані до Національної поліції України за відмінними результатами конкурсу.

Набір до патрульної служби міста Борисполя розпочався восени 2015 року. Заявки подали понад 3,2 тисячі кандидатів, з яких комісія обрала 181.

У процесі навчання з різних причин було відраховано 9 осіб. У результаті на службу зараховано кращих 172 випускників, серед яких 28 жінок. 70% патрульних поліцейських Борисполя мають повну вищу освіту, крім учасників бойових дій, є кандидати та майстри спорту, повідомляє УНІАН.

Відтепер правоохоронці, які входять до складу новоствореного батальйону патрульної поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, нестимуть службу в зоні обслуговування районного центру та міжнародного аеропорту «Бориспіль». Щодня, як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, на патрулювання заступатимуть 12 екіпажів.

Кабінет Міністрів за зверненням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова має намір збільшити фінансування реалізації реформи Національної поліції на 3 мільярди гривень за рахунок конфіскованих коштів колишнього режиму екс-президента Віктора Януковича.

«Уряду необхідно далі фінансувати як реформу Національної поліції і Збройних сил України, так і в цілому кожну реформу, починаючи від охорони здоров’я і закінчуючи освітою. Для цього нам потрібні кошти. — окреслив найближчі плани Арсеній Яценюк. — Міністр внутрішніх справ звернувся до уряду з тим, що необхідно збільшити на 3 мільярди гривень фінансування Національної поліції, щоб завершити реформу. Ми знайшли джерело — це кошти, які арештував уряд України ще рік тому, —кошти колишнього режиму Віктора Януковича розміром 1,5 мільярда доларів».

Тож нині Кабмін очікує від Верховної Ради ухвалення відповідного закону, а від судової системи не лише арешту цих коштів, а й конфіскації та передачі їх до бюджету. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua