"Корея готова інвестувати в наш АПК"

30 листопада 2012

ПАРТНЕРСТВО. За 9 місяців 2012 року товарообіг між Україною та Республікою Корея  становив 215 млн доларів, що вп’ятеро перевищує торішні показники. Наступного року планується збільшення обсягів експорту української сільськогосподарської продукції до Кореї. У відповідь Корея збільшить обсяг інвестицій в аграрний сектор України. Про це йшлося на зустрічі делегації Міністерства аграрної політики та продовольства, яку очолював перший заступник міністра Іван Бісюк, з делегацією цієї країни.

Сторони розглянули аспекти двосторонньої співпраці в аграрному секторі та підписали Меморандум про співробітництво у сфері сільського господарства. Бо Україна зацікавлена у вивченні досвіду Кореї з реалізації інвестиційних проектів в аграрній сфері та розвитку сільських територій.

Іван Бісюк наголосив, що економічні й політичні відносини між Україною та Республікою Корея є надзвичайно важливими напрямками зовнішньої політики України в Азіатському регіоні. Адже, окрім зазначених цифр, з експортованих цього року Україною 5,5 млн тонн пшениці майже 1 млн тонн відправлено до Кореї, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Міністр продовольства, сільського, лісового та рибного господарства  Республіки Корея Су Кю Йонг підтвердив важливість експорту нашої аграрної продукції: «Україна є стабільним партнером. І на сьогодні представники нашого аграрного бізнесу вже готові інвестувати у сільське господарство України. Тому нас дуже цікавить співпраця з вами». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua