"Королеви сезону"

Ганна РОМАШКО
5 березня 2013

СПОРТ. Рішення взяти участь у зимовому континентальному чемпіонаті Ольга Саладуха прийняла в останній момент. Спочатку в її планах були лише два міжнародні старти — у Дюссельдорфі і Бірмінгемі, і на обох вона встановлювала найкращі результати сезону у світі з потрійного стрибка. Та саме після британського старту відчула: крапку у зимовому циклі ставити зарано.

Перед від’їздом до  Гетеборга Ольга наголосила, що не виконала достатнього обсягу спеціальної технічної роботи, щоб варто було від неї чекати чогось надзвичайного. Однак при цьому припускала можливість встановити національний рекорд. Кваліфікацію спортсменка пройшла упевнено і без будь-яких проблем. І вже своїм першим стрибком у фіналі вкотре довела, що вона на сьогодні номер один не лише в Європі, а й у світі. 14,88 метра стали не лише найкращим результатом сезону, а й новим національним рекордом України.

Ольга Саладуха: стрибок за «золотом». Фото з сайту sport-express.ua

З п’яти спроб, які залишилися в Ольги, лише одна була результативною (14,68 метра). Проте хвилюватися було марно. Срібна медалістка чемпіонату Європи, росіянка Ірина Гуменюк, настрибала 14,30 метра, а італійці Сімоні Ла Мантіа для виграшу «бронзи» вистачило14,26 метра.

  На старт фіналу з бігу на 800 метрів серед жінок вийшли дві українки. Протягом трьох кіл вони трималися позаду суперниць. На останньому Наталія Лупу, як і в попередніх забігах, почала прискорюватися і обійшла всіх фіналісток, зокрема й росіянку Олену Котульську. А та неодноразово повторювала, що приїхала у Гетеборг по перемогу.

Тож до «срібла» зимового чемпіонату світу-2012 Н. Лупу додала «золото» чемпіонату Європи-2013 у приміщенні. Крім того, Наталії вдалося встановити найкращий результат сезону (2.00,26 хвилини).

«Дещо здивувалася, вигравши «золото». Біглося мені добре, а на останні 100 метрів сил дав Господь», — зізналася  Наталя офіційному сайту ФЛАУ.

Наталія Лупу обійшла всіх фіналісток. Фото з сайту gipoteza.net

Заключного дня зимового чемпіонату Європи з легкої атлетики у Гетеборзі  вболівальники спостерігали  блискавичну дуель на 60-метрівці: наша Марія Рємєнь  і болгарка Тезджан Наімова перетнули фінішну лінію з однаковим часом — 7,10 секунди, однак тисячні долі секунди були на боці болгарки. Третьою фінішувала Міріам Сумаре з Франції (7,11 секунди).

Не розчарувала і багатоборка Ганна Мельниченко. Свою третю сходинку у світовому  рейтингу сезону вона підкріпила бронзовою нагородою.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua