"Корупціонери у військкоматі"

Роман КИРЕЙ
2 липня 2015

Черкащина, як повідомив військовий комісар області Євгеній Курбет, упоралася із завданнями попередніх черг мобілізації. За це черкащани отримали подяку від найвищого військового керівництва держави. Нині триває чергова її хвиля. Відповідно до плану, призвати мають понад дві тисячі осіб.

Серед основних проблем, які називає військовий комісар, — незадовільний стан здоров’я призовників (половина з них не придатна до служби, ще чверть проходить лікування) та ухилення від служби. Так, в області працівники військкоматів спільно із правоохоронцями розшукують понад 8 тисяч призовників. Недостатнє, на думку комісара, й грошове забезпечення захисників Вітчизни. Нині це питання на розгляді керівництва держави, і є надія, що солдати та офіцери незабаром отримуватимуть гідну винагороду.

Ще одна проблема, яка значно знижує роботу з призовниками, — прояви корупції.

Служба безпеки України викрила корупційні правопорушення в одному з райвійськкоматів Черкащини. Працівниця підбурювала місцевого жителя за хабар ухилитися від мобілізації. Встановлено, коли вона пропонувала призовникові «залагодити питання» за тисячу доларів США. Гроші нібито мала передати своєму керівникові. Призовник на таку пропозицію не погодився. Працівниці військкомату оголошено підозру у скоєнні злочину, вона перебуває на підписці про невиїзд.

Доки триває розслідування досудового провадження на керівника цього військкомату за матеріалами СБУ, суд наклав штраф за інше порушення антикорупційного законодавства. Встановлено, що військком призначив у своє підпорядкування власну доньку і не лише не повідомив керівництво про наявний конфлікт інтересів, а ще й незаконно виписував їй премії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua