"Корупцію заганяють у кут"

16 червня 2011

ПЕРЕТВОРЕННЯ

Для України важливо досягнути реального прогресу у реалізації плану щодо спрощення візового режиму з Європейським Союзом уже до кінця поточного року. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на зустрічі з делегацією ЄС на чолі з Членом Європейської Комісії з питань внутрішніх справ Сесілією Мальмстрьом.

Урядовець повідомив, що за останні два тижні Верховна Рада розглянула низку законопроектів, які стосуються виконання національного плану щодо спрощення візового режиму з ЄС. Так, парламент  вніс зміни до закону про державний бюджет, якими, зокрема, збільшено асигнування на виконання багатьох соціальних та інтеграційних програм.

Крім того, Андрій Клюєв поінформував про заходи, які вживаються для посилення боротьби з корупцією. Так, протягом травня було прийнято два антикорупційні закони, а  нині  завершується розробка Національної стратегії запобігання та протидії корупції, яка стане основним програмним документом державної антикорупційної політики, повідомляє прес-служба урядовця.

Андрій Клюєв також розповів про системні кроки з дерегуляції економіки — скорочення кількості ліцензій та спрощення дозвільних процедур. Він висловив упевненість, що протягом року бізнес відчує позитивні результати від численних законодавчих змін. За словами Андрія Клюєва, ідеологія змін полягає в мінімізації корупційних можливостей, зменшенні контактів чиновників з представниками бізнесу та громадянами.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua