"Кошти на зарплату бюджетникам є"

12 грудня 2012

АКТУАЛЬНО. Прем’єр-міністр Микола Азаров провів оперативну нараду щодо окремих випадків затримки виплати заробітної плати в регіонах. Проаналізовано всі повідомлення про факти затримки зарплати працівникам бюджетних організацій та установ, що надходили до Прем’єр-міністра особисто, в урядовий кол-центр, на інформаційні ресурси уряду та висвітлювалися у ЗМІ.

За результатами наради глава уряду доручив Міністерству фінансів, Державному казначейству, головам обласних адміністрацій під особисту відповідальність протягом двох днів забезпечити погашення заборгованості й надалі — ритмічну виплату заробітної плати. Микола Азаров підкреслив, що кошти на це є, необхідно оперативно та відповідально їх використати.

Водночас на місця, де питання погашення заборгованості із заробітної плати бюджетникам досі не вирішено, направлено урядові комісії, які повинні предметно вивчити кожен випадок затримки виплати заробленого, зробити висновки й визначити, що призвело до цього, та запропонувати висновки щодо дій або бездіяльності відповідальних посадових осіб, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Звіт за результатами роботи комісій та кадрові рішення буде розглянуто на найближчому засіданні уряду. Прем’єр-міністр зазначив, що висновки будуть принциповими, оскільки заборгованість із заробітної плати в той час, як є всі необхідні ресурси її ліквідувати, — це очевидне свідчення службової невідповідності певних чиновників. Саме так уряд і оцінить їхні дії чи бездіяльність. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua