"Кошти позики реально працюють"

28 сiчня 2011

ПРОЕКТ

Світовий Банк задоволений ходом і темпами реалізації проекту "Розвиток міської інфраструктури в Україні", відповідальним виконавцем якого є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Про це повідомив директор департаменту сталого розвитку Світового Банку по регіону Європи та Східної Азії Пітер Томсон під час зустрічі з першим заступником керівника цього міністерства Юрієм Хівричем.

2008 року Україна отримала позику на 140 млн доларів для вказаного проекту, але його втілення йшло дуже мляво. Ще торік зарубіжні партнери мали досить великі сумніви про успішність проекту, але сьогодні, за словами Пітера Томсона, ситуація кардинально змінилася, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Юрій Хіврич поінформував, що сьогодні проект не має жодних перешкод: "До кінця червня планується провести необхідні тендерні процедури, а до вересня - забезпечити половину вибірки коштів кредиту".

Пітер Томсон і директор Світового банку по Білорусі, Україні та Молдові Мартін Райзер, який також був присутнім на зустрічі, підтвердили: якщо досягнутий в реалізації програми прогрес надалі зберігатиме свої тенденції, то Світовий Банк готовий залучати муніципалітети українських міст до реалізації іншої стратегії, розробка якої зараз триває. За побажанням української сторони, один із її пунктів стосуватиметься реабілітації системи теплопостачання.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua