"Костянтин ВАЩЕНКО: Новий закон «Про держслужбу» відновлює справедливість щодо пенсій держслужбовців"

7 квiтня 2016

Новий закон «Про держслужбу» закріплює загальну систему пенсійного забезпечення і ліквідує систему спецпенсій та пільги. «У перехідних положеннях цього закону ми відновили справедливість у цьому плані, прописавши, що ті держслужбовці, які на момент набуття чинності нового закону (1 травня цього року, — УК) заробили собі право, яке передбачав попередній закон, на спецпенсію, відпрацювавши 10 або 20 років, то за ними це правило потрібно зберегти», — повідомив в інтерв’ю «Урядовому кур’єру» повідомив голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.
Він наголосив, що це зроблено з міркувань справедливості. Адже держслужбовці й прирівняні до них сплачували більший відсоток єдиного соціального внеску (6,1%, тоді як пересічні громадяни — 3,6%). «Це не пільга, а кошти, які в більшому обсязі сплачували держслужбовці для отримання більшої пенсії. І коли в них забрали це право, то відбулася дискримінація, і я радий, що в непростій дискусії з парламентом це право відновлено», — підкреслив співбесідник УК.
За його словами, «це не відновлення спецпенсій, а відновлення гарантій, які давалися людям, що давно працюють на держслужбі. Це стосується й прирівняних до держслужбовців посадовців органів місцевого самоврядування». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua