"Козацький скарб вагою в півтора пуда"

Олександр ВЕРТІЛЬ
28 вересня 2011

ТВОРЧИЙ СТИМУЛ. У Сумах стало доброю традицією на початку осені проводити міський конкурс серед юних художників «Сумський скарб». Свого часу його ініціювало Сумське земляцтво в Києві, а починання активно підтримала місцева влада. Родзинка творчого змагання у винагороді – троє переможців одержують по кілька кілограмів …монет, які заздалегідь дістають із козацької криниці, що в центрі міста, поряд із мистецьким кафе «Сумка» (протягом року до неї кидають копійки на щастя тисячі сумчан і гостей міста). Скарб ретельно зважують на електронних вагах і ділять серед призерів.

Цього разу перемогу здобула 13-річна Софія Салецька, яка одержала в козацькій сумці 10 кілограмів монет. На другому і третьому місцях Юлія Токан та Євгенія Дудник – їм дісталося відповідно 8 та 7,5 кілограма скарбу. Пам’ятні подарунки і сувеніри отримали переможці в номінаціях «глядацька симпатія», «оригінальна композиція» та «наймолодший учасник», а також кожен з 26 учасників конкурсу.

Як підкреслили під час вручення сумок з грошима і подарунків міський голова Сум Геннадій Мінаєв та заступник голови правління Сумського земляцтва в Києві поет Микола Гриценко, конкурс дає можливість юним художникам явити свої таланти, скласти своєрідні звіти перед земляками, а також заробити гроші завдяки власним картинам. Призери зізналися, що одержані кошти використають для придбання фарб, олівців, інших речей, потрібних для малювання.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua