"Кожен третій європеєць не має заощаджень"

31 сiчня 2013

ЖИТТЯ БЕЗ ГРОШЕЙ. Третина мешканців Євросоюзу не мають власних заощаджень, а половина італійців та іспанців живуть на гроші, відкладені на «чорний день». Соцопитування проводилося за замовленням голландського банку ING Bank службою TNS, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

З'ясувалося, що Люксембург посідає в ЄС перше місце за кількістю жителів, у яких є заощадження - 89%, а Румунія - останнє (48%).

Майже половина громадян Євросоюзу (49%) заявила, що може прожити на наявні кошти лише три місяці, якщо перестануть надходити інші доходи. Для 47% європейців цей термін виявився занадто великим - їх накопичень не вистачить навіть на квартал.

Найбільш задоволені розмірами своїх банківських рахунків проживають в Нідерландах (47%) та Німеччині (46%). А найбільш невдоволеними виявились чехи (38%), італійці та іспанці (по 36%).

Наразі європейці вимушені обмежувати себе в покупках. Так, дві третини населеня ЄС поскаржилися, що скоротили витрати на одяг, косметику та хобі. При цьому видатки на освіту та медицину фактично не скоротилися з часу кризи.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua