"Кожному району — машину «швидкої»"

Олена ІВАШКО
28 серпня 2012

МЕДИЦИНА

Лікувальні заклади області отримали 21 автомобіль «УАЗ»

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича Миколаївській області з державного бюджету надано субвенцію на закупівлю автомобілів швидкої допомоги  на суму 9 660 000 гривень. Перші «швидкі», закуплені за державні гроші на суму понад три мільйони гривень, вже отримали лікарні області. Так, на площі біля облдержадміністрації відбулася урочиста передача машин «УАЗ» в кожен сільський район області, в міста Первомайськ та Миколаїв. 

Машини "швидкої" направлено в кожен сільський район області. Фото автора

Водночас вже розподілено наступну партію авто з урахуванням відкриття 43 пунктів тимчасового базування швидкої медичної допомоги, кількості населення та результатів інвентаризації. Ще 22 автомобілі заклади охорони здоров’я області отримають протягом вересня-жовтня цього року. Сьогодні ж розпочато процедуру закупівлі автомобіля «Газель» класу «В» на суму 252 тисячі гривень для обласного центру екстреної медицини.

Вітаючи учасників заходу з важливою подією, голова облдержадміністрації Микола Круглов зазначив: «Наші слова не розходяться з ділом. Коли раніше ми називали кількість коштів, які буде вкладено в медичну галузь, мало хто вірив. Але сьогодні ми є свідками того, що уряд виконує обіцянки. Одним з важливих завдань сьогодення є вдосконалення нашої медичної галузі. Часто життя людей залежать від швидкості надання першої допомоги. І  сьогодні перші автомобілі отримують районні заклади охорони здоров’я. Дякую всім вам за спільну працю, керівництву держави — за те, що почули нас і при прийнятті бюджету на 2012 рік виділили необхідні кошти».

Медичні заклади області отримали автомобілі, але якість надання допомоги залежить і від того, якими дорогами будуть їздити ці «швидкі». І в цьому питанні також є розуміння уряду. Як повідомив голова облдержадміністрації М. Круглов, вже підписано розпорядження КМУ, яким області надаються за рахунок державних капітальних видатків додаткові кошти на капітальний ремонт автомобільних доріг комунальної власності у розмірі 15 мільйонів гривень. Також на капітальний ремонт внутрішньоквартальних проїздів у м. Миколаїв виділено п’ять мільйонів гривень. Тож завдання — максимально наблизити якісну медичну допомогу до всіх жителів області — невпинно виконується. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua