"Крадія затримали перехожі"

Євген ЛОГАНОВ
20 лютого 2016

У запорізькій області почастішали випадки, коли пересічні громадяни допомагають поліції ловити злодіїв на місці злочину. Саме завдяки небайдужості людей нещодавно затримано зловмисника, який заволодів жіночою сумкою.

Так, зухвалий грабіжник на очах у натовпу на проспекті Леніна в центрі Запоріжжя з незачиненого авто вихопив жіночу сумку і кинувся тікати. Свідками події стали двоє чоловіків. Вони швидко наздогнали та затримали крадія, відтак викликали поліцію й передали зловмисника правоохоронцям. Потерпіла навіть не здогадувалася, що стала жертвою грабіжника. Вона розповіла, що залишила сумочку з мобільним телефоном і грошима в авто. Сигналізацію не ввімкнула, бо перебувала неподалік. Почувши галас, побачила, що її речей немає.

Правопорушником виявився 43-річний громадянин іншої держави, який раніше вже був засуджений за скоєння корисливих злочинів. Його затримано на підставі ст. 208 КПК України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Дані про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 186 (грабіж) КК України. Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

В іншої запоріжанки крадії витягли з авто, залишеного під супермаркетом, ноутбук. Переглянувши камеру відеоспостереження, дівчина разом із друзями вийшла на «гостей» нашої країни, які її обікрали. Триває судове слухання цієї справи.

Пересічні громадяни допомогли затримати також іноземця рецидивіста-гастролера, який обікрав квартиру запоріжця. А ще завдяки небайдужості городян вдалося затримати зловмисника, який, погрожуючи ножем, відібрав мобільний телефон у школяра. Молодик напав у центрі Запоріжжя на 12-річного хлопця, схопив телефон і кинувся тікати. Двоє чоловіків, які саме проходили повз, швидко наздогнали й затримали нападника. Відтак на місце події прибув наряд патрульної служби і надів на руки нападника кайданки. Розбійником виявився 23-річний запоріжець, який раніше вже був засуджений за корисливі злочини. Цього разу йому «світить» до семи років тюрми.

Прикметно, що в розвинених країнах Європи та США жителі дуже негативно ставляться до будь-яких злочинців і завжди допомагають поліцейським запобігти чи розкрити вже скоєні злочини. Не пасуть задніх у цьому плані й запоріжці. І це при тому, що запорізькі правоохоронці посилили патрулі на вулицях, залучивши до охорони порядку бійців Нацгвардії. Зараз щоденно вулиці Запоріжжя патрулюють до 450 поліцейських і гвардійців. Наряди посилили й у Мелітополі, Бердянську та Енергодарі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua