"Краматорськ: на додачу ще й вірус недбалості"

Павло КУЩ
28 сiчня 2016

У Краматорську Донецької області правоохоронці проводять кримінальне провадження за фактом службової недбалості, яка стала причиною захворювань на грип та ГРВІ, що у свою чергу призвели до важких наслідків. Зокрема місцева прокуратура перевіряє випадки неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами виконкому Краматорської міської ради. «Встановлено, що на порушення вимог чинного законодавства органами місцевого самоврядування м. Краматорська не забезпечено належну координацію діяльності служб та установ міста з питань боротьби із грипом та надання лікувально-профілактичної допомоги населенню у передепідемічний та епідемічний періоди. Крім того, не забезпечено закупівлю для лікувальних закладів медичних препаратів і обладнання для подолання інфекційних захворювань», — уточнили в міській прокуратурі.

Подібна реакція невипадкова, оскільки нехлюйське виконання посадовцями своїх прямих службових обов’язків, на жаль, призвело до істотного поширення захворювання та загибелі людей. Зокрема у тимчасовому адміністративному центрі Донеччини, де зараз зосереджено переважну більшість обласних органів влади, виникла дуже важка ситуація щодо захворювання. На середину січня у стаціонарних відділеннях лікарень міста, де перевищено епідеміологічний поріг, із діагнозом «пневмонія», що є ускладненням грипу, перебували 236 хворих, з яких 26 — у важкому стані, а кількість померлих  була найбільшою в області.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2  ст. 367 КК України (службова недбалість) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розслідування триває, а санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua