"Краса вимагала … пакета з-під соку "

19 березня 2012

КОНТРАБАНДА. Препарати для пластичної хірургії на загальну суму понад 980 тисяч гривень затримали минулого тижня співробітники Чернігівської митниці у залізничному пункті пропуску «Горностаївка» на українсько-білоруському кордоні.

Під час здійснення митно-прикордонного контролю в одному з купейних вагонів потягу «Київ – Санкт-Петербург» співробітник митниці при огляді ніші для багажу над дверима купе виявив 50 упаковок імплантантів для м’яких тканин іноземного виробництва, які були приховані за згорнутими матрацами. Після цього в особистих речах громадянина Російської Федерації, що слідував у даному купе з Києва до Санкт-Петербурга, виявили ще 200 флаконів з написом «Ботокс» виробництва Ірландії. До цього громадянин заявляв, що переміщує лише особисті речі та продукти харчування.

Препарати «Ботокс» знаходились у сумці–холодильнику під продуктами харчування та акумуляторами холоду. Частина флаконів з порошком для ін’єкцій знаходилась всередині 3-х пакетів з-під соку, а решта під ними на дні сумки. Дно двохлітрових пакетів з-під соку було спочатку відрізано, а потім заклеєно клейкою стрічкою. 

На даний час складено протокол про порушення митних правил. За попередньою оцінкою вартість препаратів становить 980 тисяч 952 гривні. Триває подальша перевірка, - повідомляє головний інспектор із зв’язків з громадськістю Чернігівської митниці Світлана Стрижак. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua