"Кращою допомогою є гідна робота"

15 червня 2012

АКЦЕНТ. Вітчизняний ринок праці «перезавантажують» за міжнародними стандартами

Конструктивний діалог уряду з профспілками, роботодавцями та міжнародними експертами забезпечить побудову в Україні сучасного, соціально справедливого ринку праці з високооплачуваними робочими місцями та високим рівнем захисту працівників. Таку думку віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко висловив у Женеві під час підписання меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством соціальної політики, всеукраїнськими об’єднаннями профспілок, всеукраїнськими об’єднаннями роботодавців та Міжнародною організацією праці про реалізацію програми гідної праці для України на 2012—2015 роки.

Від української сторони підписи під документами також поставили голова Ради Федерації роботодавців Дмитро Фірташ, голова Федерації профспілок Юрій Кулик, директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко.

«Ми зробили великий крок уперед у поліпшенні ситуації для українських працівників і для діалогу із соціальними партнерами — роботодавцями і профспілками. Вважаю за необхідне продовжувати такий тристоронній діалог, адже він допомагає уряду приймати зважені, ефективні рішення», — переконаний Сергій Тігіпко. На його переконання, нині український ринок праці потребує «перезавантаження». А істотно поліпшити ситуацію у сфері зайнятості допоможе якнайшвидше ухвалення Верховною Радою нової редакції Закону «Про зайнятість населення», який містить стимули для створення нових робочих місць і працевлаштування вразливих на ринку праці категорій населення.

Ще одним важливим результатом реалізації угоди Сергій Тігіпко вважає посилення рівня соціального захисту українців. «Найкращою формою соціальної допомоги працездатному населенню є надання гідно оплачуваної роботи», — передає слова урядовця його прес-служба. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua