"Країни Європи спільно боротимуться з мафією"

31 жовтня 2011

ТАБУ НА ОРГАНІЗОВАНУ ЗЛОЧИННІСТЬ. Європарламент закликав запровадити жорсткі заходи, щоби унеможливити легалізацію коштів організованої злочинності у Європі. Парламент доручив Єврокомісії розробити спільну для усіх членів ЄС директиву. Адже, як каже італійський депутат, колишній прокурор Антоніо ді П’єтро, мафія не визнає кордонів:

«На мою думку, надзвичайно важливо, аби усі країни ЄС усвідомили, що це спільна боротьба. Якщо не буде узгоджених законів і процедур судового переслідування мафіозних структур, якщо не буде спільної боротьби з відмиванням грошей, завжди існуватиме загроза, що будь-які негативні явища, що можуть зявитись в одній країні, поширяться на цілий Євросоюз».

Доповідь, на якій базується резолюція Європаламенту, підготувала депутат Соня Альфано. Її батько-журналіст загинув від рук мафії на Сицилії 1993 року. Їй допомагали представники поліції та судів, що ведуть щоденну війну з організованою злочинністю.

«Сьогодні ми передали Єврокомісії доповідь з цілим пакетом конкретних пропозицій, що дозволять чітко визначати мафіозні структури і їх злочини, конфісковувати майно мафії і реалізовувати його для соціальних потреб. Ми також плануємо створити тимчасову парламентську комісію з питань боротьби з мафією», – каже пані Альфано.

Парламентарі також пропонують запровадити заборону балотуватися до європейських виборних органів тим, хто був засуджений за участь у кримінальних структурах. Резолюцію підтримала абсолютна більшість депутатів.

 Copyright © 2011 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua