"Кредит на відбудову інфраструктури на сході"

8 жовтня 2015

Понад 50 мільйонів євро кредитних коштів, наданих Німеччиною, Міністерство інфраструктури України використає на відновлення транспортної інфраструктури на сході країни. Про це йшлося на зустрічі в міністерстві, в якій узяли участь заступник міністра інфраструктури Микола Снітко, а також представники Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини, Посольства Німеччини в Україні, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. Надання урядом Німеччини кредитних коштів на відновлення інфраструктури на Донбасі передбачено міжурядовим меморандумом про взаєморозуміння.  У планах Мінінфраструктури — придбання двох пересувних тягових підстанцій, необхідних для відновлення залізничної інфраструктури на підконтрольних українській владі територіях у східному регіоні країни. Відновлення залізничних шляхів дасть змогу відвести з регіону рухомий склад і вивезти звідти вантажі, зокрема вугілля, необхідне для підготовки до зими українських електростанцій.

Крім того, українська сторона запропонувала використати частину коштів на відновлення і модернізацію тепловозної тяги серії 2ТЕ116 (2ТЭ116 — вантажний магістральний тепловоз). Саме цю тягу планують використовувати для вивезення вантажів із тимчасово окупованого Донбасу.  Українська сторона розробить та передасть німецькій детальну калькуляцію ремонтних робіт. А контроль за використанням коштів здійснюватимуть обидві сторони.

До речі, згідно з меморандумом про взаєморозуміння, підписаним у квітні 2015 року урядами Німеччини та України, наша країна може розраховувати на надання нецільового кредиту в сумі 500 мільйонів євро. Це кошти на відбудову та модернізацію східної частини України, зокрема нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та модернізацію об’єктів інфраструктури будь-якої форми власності.

Також під час зустрічі обговорювали й довгострокову перспективу співпраці з німецьким урядом. Ішлося про інфраструктурні проекти зі строком окупності до 3 років. Микола Снітко зазначив, що одним із таких проектів у майбутньому може стати електрифікація ліній, зокрема у напрямку морських портів.

Відділ економіки  та державного управління «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua