"Кредитори погодилися з урядом"

31 жовтня 2015

Міністерство фінансів повідомляє, що завершення реструктуризації зовнішнього боргу України, зокрема випуск нових облігацій зовнішньої державної позики для кредиторів, які мають на це право, очікують 12 листопада. Умови реструктуризації схвалено для 13 серій непогашених державних та гарантованих державою єврооблігацій на зборах кредиторів 14 жовтня 2015 року.

Умови реструктуризації не було схвалено лише для серії облігацій зовнішньої державної позики обсягом 3 мільярди доларів США, термін погашення яких настає у грудні цього року. Тож власники цих облігацій не зможуть отримати нових боргових цінних паперів України.

Завершення процедури обміну облігацій означає реструктуризацію зовнішнього боргу України обсягом 15 мільярдів доларів і зниження суми боргу на 20% (3 мільярди доларів). Це дасть Україні змогу уникнути оплати боргу обсягом 8,5 мільярда доларів, термін погашення якого за попередніми облігаціями настає протягом наступних чотирьох років.

Цей успіх — результат семи місяців інтенсивної роботи всіх органів влади України, координованої Мінфіном і спрямованої на те, щоб переконати власників українських облігацій у необхідності реструктуризації боргу. За інформацією відомства, всі міжнародні партнери України підтримали потребу здійснення боргової реструктуризації. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua