"Крим зацікавлений в німецьких інвестиціях"

23 квiтня 2012

СПІВПРАЦЯ. Крим зацікавлений в активізації співпраці з німецькими інвесторами. Про це повідомив перший заступник голови Ради міністрів АРК Павло Бурлаков на зустрічі з Послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзетом, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу Радміну Криму. 

«Ми зацікавлені в тому, аби німецькі бізнесмени частіше приїжджали до нас, активніше інвестували у Крим. Кримський уряд зі свого боку в рамках своїх повноважень робить все можливе для створення прозорих і сприятливих умов для роботи інвесторів», – сказав він.

Серед пріоритетних напрямів для інвестування Бурлак назвав реформування санаторно-курортного комплексу, створення агросектору ХХI століття, розвиток інноваційної промисловості, альтернативної енергетики і транспортної інфраструктури.

При цьому він додав, що наразі на території автономії успішно реалізується ряд масштабних проектів ЄС, ПРІК ПРООН (Програма Розвитку і Інтеграції Криму) та інших міжнародних організацій.

Зі свого боку посол Німеччини запропонував налагодити активнішу співпрацю Криму з німецьким банком розвитку KFW, Німецьким товариством міжнародної співпраці (GIZ) з метою зміцнення двосторонніх стосунків.

«Ми хочемо зробити нашу роботу більш активною і ефективною. Ми були б раді, якщо до Криму залучалися великі інвестиції», – зазначив дипломат.

Зокрема, одним з перспективних напрямів для роботи інвесторів Ганс-Юрген Гаймзет назвав розвиток вітроенергетики. За його словами, одним із таких проектів є пропозиція німецької компанії WKN, що планує будівництво двох вітроелектростанцій у районі Джанкоя і Красноперекопська.

У зв'язку з цим посол звернувся до керівництва кримського уряду з проханням надати підтримку в реалізації проектів.

На свою чергу, Павло Бурлаков пообіцяв сприяти німецьким інвесторам у рамках повноважень кримського уряду, а також запросив гостей з Німеччини на Саміт голов держав Центральної Європи, що відбудеться 11-12 травня в Ялті. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua