"Крим зібрав шанувальників творчості Лесі Українки"

Людмила ЩЕКУН
15 березня 2012

КОНКУРС. Уже восьмий рік поспіль всекримський конкурс «Змагаймось за нове життя!», присвячений геніальній українській поетесі Лесі Українці, збирає численну армію шанувальників поетеси. Його започаткувала громадська діячка та меценат  з Торонто Марія Фішер-Слиж.

«Щорічно кількісний та якісний склад учасників  зростає — нині їх майже тисяча, та й географія проведення конкурсу розширюється», — завважила голова оргкомітету заходу Тетяна Захарова.

Цього року конкурс тривав кілька днів, традиційно розпочавшись з номінації «Малюнок». 117 учнів та студентів створювали, малювали картини за темами Лесиних творів багатьма техніками в кількох жанрах. Ще майже 350 робіт надійшло до оргкомітету поштою.

Традиційними залишилися для конкурсу і номінації «декламація», «інсценізація», «твір», «науково-пошукова робота», додалася  — «аудіовізуальний твір», появу якої підказало саме життя.

— Дитячі виступи часом не вкладаються у відведені 10 конкурсних хвилин. Тому учасники почали надсилати диски з повними своїми сценаріями та музичними композиціями, — пояснила Тетяна Захарова.  В цьому змаганні взяли участь 34 роботи. Журі конкурсу вразило те, що до цієї номінації долучилась не лише недосвідчена молодь, а й ті, хто професійно створює програми для дітей.

Альона Литенко з Бахчисарайської гімназії отримала дві нагороди в номінації малюнок. Фото Людмили ЩЕКУН

Приємною новиною для організаторів конкурсу стало і те, що на популярний захід звернуло увагу  Міністерство освіти Криму. Для дітей та їхніх викладачів, крім щорічних грамот від відомства, передбачили і подарунки. Але найбільша перемога, як вважає пані Тетяна, це те, що змагання внесли до переліку заходів Міносвіти. 

Переможцям вручили  дипломи, грошові премії, подарунки. На них також чекає поїздка-екскурсія до Ялти в музей Лесі Українки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua