"Кримінальна рулетка"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
28 вересня 2011

ТІНЬОВИЙ БІЗНЕС.  Після заборони діяльності гральних закладів в Україні вони почали маскуватися під так звані інтерактивні клуби. Ось і на Дніпропетровщині – у містах Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Новомосковську – діяла ціла мережа таких закладів, власники якої порушували вимоги Законів України «Про оподаткування прибутку підприємств» та «Про заборону грального бізнесу в Україні». Вони відкрили «інтерактивні клуби», в яких насправді встановлювали комп’ютери з програмним комплексом типового грального автомату. Сплата за послуги та отримання виграшу здійснювалась через оператора закладу.

Правоохоронці співробітники СБУ та органів прокуратури – провели рейди, в яких виявили та припинили незаконну діяльність мережі «інтерактивних клубів», залів ігрових автоматів та казино – всього 23 таких заклади.

Як повідомляє прес-група УСБУ в Дніпропетровській області, під час обшуків правоохоронці знайшли та вилучили тіньову бухгалтерію, 158 гральних автоматів, 12 серверів, близько 300 комп’ютерів, а також 620 тис. грн. та понад 123 тис. доларів готівкою, документи і речі, які підтверджують незаконну діяльність.

Після завершення відповідних слідчих дій проти організаторів незаконної гри порушать кримінальну справу за ч.2 ст.203 (заняття забороненими видами господарської діяльності) Кримінального Кодексу України.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua