"Кримськотатарська мова — з дитсадка"

Олена ІВАШКО
3 жовтня 2015

У дитячому садку «Джерельце», що в селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області, відкрито першу на материковій території  України групу, де викладатимуть кримськотатарську мову.  Крім цього, ще в одному дитячому садку Новоолексіївки — «Івушки» планують створити факультативну групу з вивчення кримськотатарської мови.

Такі новації — частина плану заходів щодо сприяння реалізації прав громадян на здобуття освіти кримськотатарською мовою та популяризації національних традицій і культури кримських татарів на 2015—2016 навчальний рік, розробленого відділом освіти Генічеської райдержадміністрації.

За словами заступника голови Генічеської райдержадміністрації Гульнари Бекірової, в Новоолексіївці єдина школа на материковій території України, де кримськотатарську мову викладають як окремий предмет. У садках заплановано  оформити куточки, що розповідають про традиції та побут кримських татарів. До цього залучили представників регіонального відділення Меджлісу кримськотатарського народу, батьків та громадськість селища.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua