"Кришталевий мікрофон "Євробачення 2012" на один рік пропишеться у Швеції"

29 травня 2012

ФОТОФАКТ. Босонога і без балету — ось така вона Європа періоду кризи в єврозоні. Принаймні  такою її побачили минулої суботи  всі, хто віддав свої голоси за шведську співачку Лорін — переможця чергового міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2012», що пройшов у напрочуд розквітлому, викупаному у нафторозкоші  Баку (десь за лаштунками залишились вуличні акції протесту, сутички, хакерські атаки тощо).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лорін - Гайтані: подивись, який на вигляд приз. Фото з сайту daylife.com

Талановита і наполеглива Лорін, чиє справжнє ім’я Зінеб Нока Талхау, адже дівчина мароканського походження і раніше була схожа на типову афро-американку, набрала у підсумку  372 бали. Результат один з кращих за історію пісенних змагань, у яких, як відомо зі ЗМІ,  не завжди діють правила чесної гри і  майже завжди  справджується принцип букмекерів: менше ставок на фаворита — істотніша економія.  Та хай би що казали про нинішню систему  оцінювання, яка й офіційно  лише наполовину залежить від глядацьких симпатій, шведська співачка вважає свою перемогу цілком заслуженою, обіцяючи й надалі радувати якісною музикою.

Щодо  виконавців, які посіли друге місце, то їх   вже називають і  національними героями,  і справжнім обличчям сусідньої Росії.

Представниця України співачка Гайтана з піснею «Будь моїм гостем» посіла 15-те місце, розділивши його із Кіпром та набравши 65 балів. Вперше за кілька років Україні ніхто не дав максимального балу. Найщедрішими виявилися білоруси  з 10-ма , Україна дістала 8-ки від Молдови та Росії, 7 балів від Мальти, по 6 – від Латвії та Грузії. «Трійки» докинули глядачі з Азербайджану, Македонії, Ірландії та Італії. По 2 бали Україні дали Литва та Іспанія. По одному пункту Гайтані нарахували греки, португальці, норвежці та естонці. Загалом Україну згадали в голосуваннях представники  лише 16 країн з 42, які взяли участь у визначенні переможця.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua