"Кривий Ріг відроджує промисловість"

18 липня 2015

Сучасні металургійні технології здатні творити дива. Фото Миколи ЛAЗAРЕНКA

Робочу поїздку на Дніпропетровщину Президент Петро Порошенко розпочав з металургійного комбінату ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Там разом із головою ради директорів сталеливарного концерну ArcelorMittal Лакшмі Мітталом він узяв участь у церемонії урочистого пуску доменної печі №6. У 2009-му розпочалися проектні роботи з проведення її капітального ремонту. В 2013 році цей ремонт увійшов у активну фазу. Нині доменну піч приведено до сучасних стандартів експлуатації, включно з екологічними. Загальний обсяг інвестицій у ремонт сягнув 132 мільйонів доларів.

Опісля зустрічі з головою ради директорів сталеливарного концерну Лакшмі Мітталом глава держави повідомив трудовому колективу криворізького підприємства про намір ArcelorMittal найближчими роками інвестувати у виробництво 1,2 мільярда доларів. «Кривий Ріг стає символом відродження української промисловості», — пояснив Петро Порошенко.

А ще глава держави відзначив, що у 2005 році це місто стало символом прозорої приватизації та ефективного залучення коштів у держбюджет завдяки продажу «Криворіжсталі». За останні п’ять років інвестиції у розвиток підприємства становили 1,9 мільярда доларів. Ці кошти спрямували на модернізацію, забезпечення належних умов праці та конкурентоздатності української продукції.

«Найсучасніші технології, методи управління, менеджмент, найкращі стандарти охорони праці та вимоги щодо екології, які ставив український уряд, — їм чітко відповідає «Криворіжсталь», — переконаний Петро Порошенко.

А ще він привітав присутніх з їхнім професійним святом — прийдешнім Днем металурга. Особливу подяку спрямовано керівництву підприємства за те, що завод в умовах війни демонструє, що може давати населенню роботу, продавати продукцію і забезпечувати валютні надходження в країну, а також реалізовувати інвестиційні проекти.

За словами глави держави, робота ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» яскраво демонструє довіру та оцінку ефективності дій влади. «Пуск доменної печі після її модернізації виходить за межі суто заводської або корпоративної події. Це дуже важливий прецедент для всієї України. Весь світ має знати, що сьогодні інвестувати в Україну вигідно і безпечно», — передає слова Президента його прес-служба.

Колективу підприємства він подякував за внесок у захист і оборону України. Адже близько 300 працівників проходять службу у зоні проведення антитерористичної операції, а 15 — віддали там своє життя.

Металурги також отримали з рук Президента державні нагороди.

Того самого дня на Дніпропетровщині Президент провів нараду з очільниками силових структур області.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua