"Криза в Португалії: працюють навіть діти"

11 травня 2012

БОРГОВА ЯМА. Рада Європи стурбована правовим становищем дітей, молоді, старих людей та інших малозахищених груп населення в Португалії. Через економічну скруту та заходи бюджетної економії понад 20% дітей та пенсіонерів живуть на межі бідності. Водночас офіційний рівень безробіття серед молоді зріс до 34%. Також постійно більшає число підлітків, які кидають навчання в школі і йдуть на роботу, аби забезпечувати сім’ю.

«Проблема поки не є поширеною. Вона не досягла рівня, що був раніше. Утім, ризик існує. Я попросив португальську владу дотримуватися заходів, що вживалися в останні роки для подолання цієї проблеми. Утім, існує реальний ризик в умовах кризи, коли дитина кидає школу, а її сім‘я перебуває у скрутному становищі, що цей феномен може повернутися», – каже комісар Ради Європи з прав людини.

Через фінансову кризу в Португалії вирішили скасувати 4 із 14 вихідних днів – два національних та релігійних свята. Зокрема, португальцям доведеться працювати на свій День Незалежності.

«Ватикан розуміє, що зараз відбувається в Португалії, у час економічної та фінансової кризи», -позитивно відреагував папський нунцій у Португалії на скорочення релігійних свят.

Сукупний борг Португалії втричі перевищує ВВП країни. Торік Лісабон домовився з ЄС, ЄЦБ та МВФ про транш фінансової допомоги.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua