"Кролевецькі медики стали новоселами"

Олександр ВЕРТІЛЬ
22 квiтня 2016

Відразу 11 сімей працівників Кролевецької районної лікарні, що на Сумщині, стали новоселами. Ключі від нових квартир вони одержали після капітального ремонту і переобладнання приміщення колишнього гуртожитку. Серед новоселів — педіатри, анестезіологи, стоматологи, хірург, травматолог та інші спеціалісти, які так потрібні місцевим.

Вручаючи ключі медикам, голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко наголосив, що у такий спосіб влада дякує лікарям за їхню сумлінну працю. Новобудова — результат спільної турботи влади всіх рівнів, представників депутатського корпусу. Розпочавши реконструкцію кілька років тому, будівельники освоїли понад 4,6 мільйона гривень із державного, обласного, районного та сільських бюджетів.

За словами головного лікаря Кролевецької ЦРЛ Олени Пінчук, у резерві лишаються ще п’ять квартир, які передадуть тим, хто поповнить колектив лікарні. Заклад має нагальну потребу в терапевтах, діагностах та інших фахівцях. Оскільки квартири в місті не з дешевих, то придбати їх самотужки проблематично. Тож зрозуміла радість медиків, які відтепер мають житло. Як, наприклад, лікар-лаборант Наталія Бруяко з чоловіком та трирічним сином, завідувач відділу анестезіології інтенсивної терапії Андрій Бардюк, який чекав на житло 13 років і певний час змушений був мешкати в лікарні й тимчасових гуртожитках, і такі історії не виняток.

Загалом же, за словами Миколи Клочка, обласна влада приділяє максимум уваги медикам та закладам охорони здоров’я області. Так, нещодавно перших відвідувачів прийняли відділення гемодіалізу в Ромнах, центр екстреної медичної допомоги в селі Юнаківка Сумського району тощо. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua