"Куди пакувати валізи?"

2 квiтня 2016

Першого дня квітня завершила роботу ХХІІ Міжнародна виставка «Україна — Подорожі та туризм» — UITT-2016. Її послужний список дає підстави твердити, що це наймасштабніша подія в житті галузі та ще й за участю численних закордонних гостей.

Зрозуміло, нині експозиційна площа форуму набагато скромніша — останні два роки були для галузі складними. І водночас проривними щодо внутрішнього туризму. На цю обставину звернули увагу й у владних кабінетах: за підтримки Міністерства економічного розвитку та торгівлі було розгорнуто об’єднаний національний стенд України, який презентував як туристські регіони й міста, так і комерційні структури, громадські організації, асоціації, які пропонують відпочинок у рідній країні. Приємно, що бізнес також не здається обставинам, хоч далеко не всім турфірмам вдається виживати. Тому що не треба орієнтуватися тільки на закордон — така недалекоглядність до добра не доводить. Тим часом по-справжньому професійні команди тримаються на плаву, ще й мають змогу виставлятися, у чому могли пересвідчитися відвідувачі.

Приїхало на виставку й чимало іноземців. Привертали увагу традиційно яскраві експозиції Грузії, Словаччини, Болгарії, Албанії, Іспанії, Тунісу, Єгипту. Але головною дійовою особою на виставці, поза сумнівом, стала Туреччина. Її чималий за площею головний майданчик доповнювали численні стенди, які представляли окремі курорти країни та готелі. Більше того, участь у виставці взяв міністр культури і туризму Туреччини Махір Унал. Цей приїзд не випадковий. Адже країна поставила для себе амбітну мету — залучити цього року мільйон українських туристів. Торік їх тут відпочило 700 тисяч. Очевидно, такі прогнози можуть здійснитися, адже від початку цього року кількість українців зросла на 15%.

Щоб ці плани втілилися в життя, туроператори збільшують кількість чартерних авіарейсів майже на 40%, а держава розширює список аеропортів, звідки літаки стартуватимуть в напрямку турецьких курортів. Днями до них долучився й  Івано-Франківськ. У змаганні на найкращу пропозицію не відстають і готелі. Вони планують знижки для українців від 20 до 30%. Але чи не найприємніша новина — відсутність росіян, які негідною поведінкою можуть спаскудити відпочинок будь-кому. Зрозуміло, цікавили журналістів і питання безпеки. Усі туристичні місця — під пильним наглядом відповідних спецслужб, запевнив міністр.

Традиційно останній день виставки відкритий для всіх. Адже турфірми заздалегідь готують подарунки потенційним клієнтам. Це численні акції, спецпропозиції і сюрпризи.

Наталя ЛІЩИНСЬКА
  для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua