"Культура також потребує креативу "

24 червня 2015

Про співпрацю у реформуванні культурної політики та практичної реалізації програми «Креативна Європа» домовилися під час зустрічі віце-прем’єр-міністр — міністр культури В’ячеслав Кириленко і керівник програми ЄС — Східне партнерство «Культура» Террі Сандел. Сторони обговорили адаптацію європейського досвіду формування культурної політики та залучення можливостей європейських інституцій і програм під час здійснення реформ в Україні. Йшлося також про перспективи приєднання України до програми ЄС «Креативна Європа».

В’ячеслав Кириленко наголосив на важливості залучення європейських експертів, зокрема з досвідом роботи у країнах Східної Європи, до роботи  Ради реформ при Міністерстві культури. «Це сприятиме досягненню найкращих результатів у співпраці міністерства, представників ЄС та української громадськості», — пояснив свою позицію урядовець.

Він наголосив на відкритості процесу формування Ради реформ: «Ми готові до співпраці з експертами Реанімаційного пакета реформ і Платформи стратегічних ініціатив «Культура — 2025», активістами інших організацій у Громадській раді реформ задля конструктивного діалогу з комплексного реформування Міністерства культури».

Террі Сандел висловив всебічну підтримку діяльності Міністерства культури з напрацювання консолідованого варіанта Довгострокової стратегії розвитку української культури і погодився всіляко сприяти діалогу між відомством та громадськістю. Керівник європейської програми зауважив, що у реформуванні культурної сфери важливо досягти високого рівня довіри між усіма зацікавленими у реформах сторонами.

При цьому Міністерство культури має відігравати стратегічну й організаційну роль з огляду на об’єднавчий потенціал культури в українському суспільстві. Також Террі Сандел зауважив, що завдяки активній позиції Міністерства культури підписання Програми ЄС «Креативна Європа» з Україною можливе вже у вересні-жовтні цього року.

У зв’язку з цим він запропонував надати практичну допомогу у створенні національного бюро програми «Креативна Європа» в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

У ході зустрічі Террі Сандела було запрошено стати співорганізатором «круглого столу» щодо практичної реалізації Програми ЄС «Креативна Європа», який планують провести восени після підписання документа.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua