"Курс на «зелену» економіку"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
12 травня 2016

Підприємства Дніпропетровщини, які прагнуть працювати за європейськими стандартами і спрямовані на розвиток сучасних екологічних та енергоощадливих технологій, отримали змогу модернізуватися завдяки міжнародному проекту.  Нещодавно Дніпропетровська обласна рада, представники Програми підтримки «зеленої» модернізації української економіки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Дніпропетровська торгово-промислова палата, Федерація роботодавців області та Екологічна неурядова організація підписали відповідний меморандум про співпрацю. Дніпропетровська область стала першим українським регіоном, де проведуть «зелену» модернізацію економіки.

«У бізнес-середовищі ЄС «зеленій» економіці приділяють найбільше уваги.  Уряди передових країн, фінансові фонди, бізнесмени  і споживачі давно запроваджують її у роботі та побуті. Наш пріоритет — довести  європейські екологічні стандарти до кожної домівки. І німецький приклад найкращий для нас. Адже досягаючи стандартів «зеленої» економіки, отримуємо дбайливе ставлення до навколишнього середовища, що надзвичайно важливо для нашого промислового регіону. А наш бізнес завдяки впровадженню екологічних стандартів у роботі стане конкурентним та інвестиційно більш привабливим», — наголосив голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов. 

Підприємства, які хочуть взяти участь у цьому проекті, підбирають на конкурсі. Як слід працювати  за новими екологічними стандартами? Напрацюваннями з переможцями поділиться німецька сторона. Директор Програми підтримки «зеленої» модернізації української економіки Дагмар Ецер  зазначила, що влада Дніпропетровщини добре розуміє  необхідність запровадження екологічних проектів, тому німецький уряд підтримує цю ініціативу руху в напрямі екологічності та енергоощадності.

«Ми підтримуємо ваше прагнення стати членами ЄС, тому готові підставити своє плече. Німецький уряд обрав саме Дніпропетровщину для напрацювання пілотного проекту, оскільки саме ваш регіон найактивніше виявляє ініціативу у питаннях енергозбереження, поліпшення екологічної та економічної ситуації. У багатьох питаннях ви взірець для інших регіонів», — резюмувала Дагмар Ецер.   



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua