"Квітці Цісик у Львові встановлять пам’ятник"

4 квiтня 2012

ПАМ’ЯТЬ. До Дня народження Квітки Цісик у Львові відбудеться презентація проекту пам’ятника Квітці Цісик і меморіального скверу ім. Квітки Цісик, які будуть розташовані на однойменній вулиці. Як зазначають організатори, меморіальний сквер буде єдиною співочою і музичною вулицею в Україні. Про це УНН повідомили у прес-службі ЛМР.

Як розповідають організатори, до Дня народження Квітки Цісик відбудеться  презентація проекту пам’ятника Квітці Цісик і меморіального скверу ім. Квітки  Цісик, які будуть розташовані на вул. Квітки Цісик. Меморіальний сквер буде єдиною співочою і музичною вулицею в Україні.

Львів уже спричинився до увіковічення пам’яті славетної співачки Квітки Цісик проведенням музичної академії в театрі імені Марії Заньковецької на честь Квітки Цісик, встановлено пам’ятну дошку співачці на вул. Глибокій, 8, одну з вулиць міста названої її ім’ям, проведено І Міжнародний конкурс українського романсу ім. Квітки Цісик.

Крім того, відкрито перший у світі музею видатної співачки на вулиці Квітки Цісик.Серед перших експонатів – особисті речі співачки, оригінальна платівка 1981 року її найпершого альбому, надана на експозицію депутатом Львівської міської ради та засновником музею Романом Грицевичем.

Творчість Квітки Цісик – надбання всесвітнього українства, квінтесенція найкращих традицій виконання української музики ХХ століття, що визнана світом.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua