"«Lada» представила свій новий позашляховик XRAY"

30 серпня 2012

ЗАЛІЗНІ КОНІ. Про те, що скоро дизайн «Lada» буде кардинально змінюватися, стало зрозуміло, коли відповідальним за стиль марки став Стів Маттін. У Росії це ім'я мало відоме. Але це справжній «гуру». Адже він чотири роки був головним дизайнером компанії «Volvo» (і багато в чому саме завдяки йому машини «Volvo» стали виглядати цікаво), а до цього Стів п'ять років працював у «Mercedes-Benz» і приклав руку до нинішнього S-класу, Maybach, позашляховика ML і багатьох інших моделях, повідомляє Gazeta.ua.

Відразу ж після приходу на «АвтоВАЗ», Стів заявив, що марці «Lada» терміново потрібне своє «обличчя», свій стиль. Причому, на його думку, «Lada» повинна йти від свого «практичного» іміджу і робити справжні «емоційні» автомобілі. І новий концепт під назвою XRAY прекрасно показує, в якому ключі буде працювати дизайн-студія Волзького автозаводу.

«Чіткі контури фальшрадіаторної решітки, яка разом із встановленими під нахилом фарами утворює символ латинської літери «ікс», - саме це стає основою візуалізацією образу бренду «Lada». Фірмова емблема знайшла об'ємну форму і збільшилася в розмірах, вона встановлена на власному «постаменті» і стала ключовим елементом фальшрадіаторної решітки. Сама ж решітка виконана з чорного лакованого пластика, а візуальне втілення символу «ікс» підкреслюють вставки з полірованого алюмінію, які облямовують перехрестя з зовнішніх сторін. Вони підсилюють враження того, що «ікс» складається з двох половинок, і ніби розширюють «обличчя» автомобіля, посилюючи враження від його впевненості на дорозі, - говорить Стів Маттін. - Важливо і те, що нове «обличчя» концепт-кара «Lada XRAY» зберегло «спадкові» риси: наприклад, капот, який зроблений не плоским, а у вигляді раковини із закругленою передньою кромкою; покажчики повороту, схожі на «брови» над фарами. Ці деталі нагадують образ легенди АвтоВАЗу позашляховика Lada 4 × 4».

Поки це лише концепт, і в такому вигляді машина ніколи не піде в серійне виробництво. Але керівництво «АвтоВАЗу» вже натякало на те, що в найближчі роки завод збирається почати випуск абсолютно нового маленького позашляховика, який прийде на зміну легендарній старій "Ниві" (зараз продається як Lada 4 × 4).



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua