"Лампочка для зони АТО"

Олена ОСОБОВА
1 жовтня 2015

На урочистостях, присвячених цій події, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука та Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольф?ганг Мессінгер підкреслив, що основна надія у зміні ставлення до енергозбереження та альтернативних видів палива — на молодь. Адже сучасним підліткам не потрібно довго пояснювати, що таке акумулятори та сонячні батареї, а також вітрогенератори. І саме вони зможуть навчити батьків, бабусь та дідусів, наскільки ефективними можуть бути ці новації щодо енергоживлення.

Загалом переоцінити важливість проблеми для області важко. За словами Г. Туки, такої гостроти проблеми енергозабезпечення, як на Луганщині, ніде в Україні більше нема. Усе живлення області залежить від стану однієї лінії. До слова, у день відкриття Тижня німецької енергоефективності у Станиці Луганській та навколишніх селах лампочки згасли серед білого дня, бо електрику відімкнули з окупованої території, звідки її отримують ці українські населені пункти.

Термін пуску великих підприємств, які розташовані, наприклад, у Сєверодонецьку, обмежений лише тим, що немає змоги забезпечити безперебійне енергоживлення.

Проблема теплопостачання для жителів міст, де чи не всій інфраструктурі по 40—50 років, пов’язана з величезними енерговитратами. Надія лише на новації. «Дозвольте подякувати нашим друзям за допомогу уряду та народу Німеччини.

Весь час ми зверталися до наших німецьких колег із проханням дати нам змогу залучати німецькі інвестиції та новітні технології. І переоцінити ті можливості, які пропонують німецькі друзі, неможливо.

Я мав розрахунки, згідно з якими, якщо впроваджувати сучасні технології, господарство області (люди і підприємства) зможе знизити рівень споживання енергії приблизно на 35—45%», — підкреслив очільник області.

У межах цього заходу в регіоні було відкрито Будинок енергоефективних порад — пункт консультаційного супроводу, а також відбулися заходи, до участі в яких запросили представників громад та комунальних підприємств. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua