"Левандовський здивував Бундеслігу"

24 вересня 2015

Весь перший тайм футбольного матчу найвищого німецького дивізіону «Баварія» — «Вольфсбург» господарі володіли перевагою, але втілити її в гол не вдавалося. Зрештою спрацювало відоме правило, і рахунок відкрив футболіст «Вольфсбурга» Даніель Каліджурі. Варто зазначити, що до вівторкового вечора «вовки», як і мюнхенці, не програли в Бундеслізі жодної зустрічі, проте в перерві тренер господарів Хосеп Гвардіола зробив заміну, випустивши на поле Роберта Левандовського.

Протягом восьми хвилин і 59 секунд польський нападник забив  п’ять голів — на 51-й, 52-й, 55-й, 57-й і 60-й хвилинах. «Баварія» перемогла з рахунком 5:1 і продовжила серію перемог до шести матчів на старті чемпіонату. А Роберт  підраховує рекорди, які він встановив. Зокрема три перші м’ячі Левандовський забив за три хвилини і 22 секунди — це найшвидший хет-трик в історії Бундесліги. Також за всю історію першості ніхто не забивав чотири м’ячі швидше, ніж за п’ять хвилин і 42 секунди. П’ять голів за вісім хвилин і 59 секунд — це теж рекорд чемпіонату Німеччини. А ще Левандовський — перший в історії Бундесліги гравець, якому вдалося забити п’ять м’ячів після виходу на заміну.

Фото з сайту uefa.com

До речі, якби футболісти «Вольфсбурга» не винесли м’яч з лінії воріт на 69-й хвилині, польський форвард зрівнявся б з Дітером Мюллером, який в 1977 році встановив рекорд Бундесліги, забивши в одній зустрічі шість м’ячів.

— Люди запитують мене: «Що сталося?» Я відповідаю: «Не маю жодного уявлення». Іноді описати німецький футбол просто неможливо. Можу тільки сказати, що я ніколи такого не бачив — ні як гравець, ні як тренер, — дивується головний тренер «Баварії» Хосеп Гвардіола. 

 Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua