"Лібералізація режиму постачання в Україну автомобілів з ЄС триватиме 10 років"

26 вересня 2011

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. У сфері експорту в Україну автомобілів, вироблених у країнах ЄС, досягнуті домовленості щодо поступової лібералізації режиму торгівлі із паралельним вжиттям захисних заходів на українському ринку. Про це заявив Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький за результатами проведення 18-го раунду переговорів про створення ЗВТ з ЄС, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в Брюсселі. 

 "Лібералізація триватиме 10 років. Щодо періоду застосування захисних заходів у двосторонній торгівлі автомобілями йдеться про формулу "10+3+2". Вона передбачає можливість, при досягненні певних критеріїв, пов'язаних з обсягами постачання і часткою на ринку, повертатися до повного мита. Відповідно до формули, такий режим буде подовжено на 3 роки після завершення десятирічного перехідного періоду лібералізації. І ще 2 роки українська сторона матиме право застосовувати захисні заходи, якщо буде доведено завдання шкоди", - пояснив В. Пятницький. 

Як повідомляло агентство, 23 вересня у Брюсселі завершилася активна фаза останнього,18-го, раунду переговорного процесу щодо створення ЗВТ між Україною і ЄС. Як заявив керівник переговорної групи з української сторони В. Пятницький, на сьогодні вирішені усі концептуальні та більшість технічних питань щодо майбутньої угоди. 

Андрій Лавренюк, БРЮССЕЛЬ. 25 вересня 2011 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua